Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Standarder

Følgende forskrifter og standarder gjelder:
 

Byggteknisk forskrift (TEK17), Kapittel 11. Sikkerhet ved brann. 
§11-12. Tiltak for å påvirke rømnings- og redningstider.

(3) I byggverk hvor flukt- og rømningsveiene er lange og har retningsendringer eller skal benyttes av mange personer, skal flukt- og rømningsveiene ha god belysning og være merket slik at rømning kan skje på en rask og effektiv måte. 

Store byggverk, byggverk beregnet for et stort antall personer og byggverk beregnet for virksomhet i risikoklasse 5 og 6 skal ha ledesystem.

 

Utdrag av veiledning til tredje ledd:

Størrelsen på brannceller og persontall legges til grunn for valg av type ledesystem.
For prosjektering og utførelse av ledesystem vises til NS 3926-1:2017.


NS 3926-1:2017 erstatter NS 3926-1:2009 og NS 3926-3:2011, og tar for seg merking av rømningsveier ved bruk av både etterlysende og elektrisk basert merking.

Lavtsittende etterlysende ledesystemer har en helt unik synlighet i en brannsituasjon. Systemet består av sirkler eller heltrukne linjer som monteres på gulvet eller maksimalt 40 cm. opp på vegg.

I en brannsituasjon vil det alltid forekomme røyk. Fordi røyken stiger opp vil  høytsittende skilt, uansett om de er elektriske eller etterlysende, ofte bli dekket til av røyken. De blir raskt usynlige, og er i praksis lite effektive i å vise rømningsveien ut. I tillegg vil de som rømmer ofte måtte bøye seg ned eller krype for ikke å bli kvalt av den giftige røyken.

Det er derfor det lavtsittende ledesystemet er så trygt. Ved at det monteres helt nede ved gulvet og lyser kraftig opp i en brannsituasjon, vil det på en tydelig måte vise hele veien ut til sikkerhet.

Kontakt oss gjerne for råd og informasjon om forskrift og standard.

Telefon 22 14 14 15 eller info@smartsigns.no